Laravel Nedir?

/ 0 Yorum

Laravel Nedir?

Laravel: Problemsolver* Framework! (* Sorun Çözücü)

Laravel kısaca, anlamlı ve zarif sözdizimi ile PHP framework’ü diyebiliriz. Laravel, geliştirme işlevinden ödün vermeden tasarımcı için hoş bir hale getirmeyi amaçlıyor. Tasarımcıların çalışmaya başlar başlamaz aşık olmasını sağlayacak muhteşem bir framework. Gerekli tüm yetenek ve özelliklerle donatılan Laravel, daha kapsamlı görünümler sunmak için tarayıcılar ve arama motorlarıyla birlikte iyi çalışır.

Tasarımcılar için Laravel, üzerinde program seçme ve oluşturma olanağı sağlayan bir yapı olması itibariyle kolaylık ve esnekliği bir araya getirmesi ile tercih sebebidir. Laravel, yazılımınızı nasıl şekillendirdiğinizi anlamanıza ve farklı birçok API ile bağlamanıza yardımcı olur. Laravel ayrıca, kişiselleştirilmiş web yazılımlarını hızlı ve verimli bir şekilde oluşturma işini iyi yapabilmektedir.

Laravel Nedir?

Neden Laravel en iyi frameworklerden biridir?

PHP, tasarımcılar için dünyada ki popüler sunucu script dili olarak biliniyor. Günümüzde, gelişen dünyayla birlikte PHP script dili olarak kalmasının üzerinden birçok devrim gerçekleşti. Bütün bu sebepler ışığında tasarımcılardan karmaşık web siteleri ve uygulamaları yapılması bekleniyor. Bu bitmek tükenmek bilmeyen ihtiyaç nedeniyle, daha doğal yapılandırılmış bir geliştirme şekli gerekiyor. PHP Framework’leri tasarımcılara çözümler üreterek bu alanda ki karmaşaya son vermeyi amaçlıyor. Laravel, hosting sistemlerine kadar her şeyi kendisinde barındıran geniş bir ekosistem olma özelliği ile ön planda yer alıyor.

En iyi frameworklerden biri olmasına sebep bazı özellikleri;

  • Authorization) ve Program Logical Technique - Laravel tasarımı ile doğrulama bilgisayar kodu (validation computer code) eklenerek harcanılan zamanın süresi azaltılmıştır.
  • Blade Templating Engine – Laravel Framework’ün en iyi özelliklerinden biri olan bu özelliğin kullanımı ve anlaşılması kolaydır.
  • Laracasts – Laravel’in En güzel özelliklerinden biri daha. Nasıl kullanılacağı ve daha iyi bir tasarım için ücretli ve ücretsiz video eğitimlerin olduğu bir topluluk.
  • Farklı Dosya Desteği - Farklı dosya hizmetleri için yerel destek network ’üne sahiptir.
  • Güvenlik – Eşsiz bir web tasarımı için güvenli bir yol oluşturur. Hash(#) parolama sayesinde metin düz biçimde kaydedilmiyor. Ayrıca şifrelenmiş parolalar için Bcrypt hash algoritması kullanıyor
  • Migration System Databases – Değişikliğin yapıldığı her seferde yeniden oluşturmadan yazılımın veritabanı yapısını artırmaya yardımcı olur. Bununla birlikte kodları kaybetme ihtimali ortadan kalkar.

  •  

    Yukarıda bahsedilen bütün özellikler, Laravel’in en iyi PHP Framework’lerden biri olmasını kabul ettiren basit örneklerdir.

Yorumlar: 0

Yorum Bırak