What is Digital Marketing

/ 0 Comment

What is Digital Marketing

Dijital pazarlama günümüzde geleneksel pazarlamanın aksine dijital kanalları kullanarak bir ürünü veya markayı tanıtma yöntemidir.

Geleneksel pazarlamada kullanılan billboard, gazete, radyo-tv gibi yöntemlerin yerini Facebook, twitter, linkedin, instagram gibi dijital platformlar aldı.

Dijital Pazarlamanın Avantajları Nelerdir?

Geleneksel pazarlama yöntemlerinde, tanıtımı yapılan marka ya da ürün tüketici üzerindeki etkisini ve geri dönüşünü görmek zor hatta imkansızken, dijital pazarlamada tüketici ile etkileşim ve geri dönüş almak, ayrıca tüm bunların detaylı olarak analizini yapabilmek oldukça kolaydır. Bu sayede tanıtım ve pazarlama için ayrılmış olan bütçe başarı odaklı ve daha verimli yatırımlar olarak değerlendirilmiş olacaktır.

Dijital Pazarlamada Başarıya Ulaşmanın 5 Yolu

  • SEO (Search Engine Optimization): Arama motoru optimizasyonu dediğimiz bu çalışma web sitenizin arama motorlarına yönelik iyileştirme çalışmasıdır. Bu çalışmalar aramalarda web sitenizi hedeflediğiniz anahtar kelimelerle üst sıralara taşıyacaktır.
  • Sosyal Medya: Türkiye’de insanların %50’si interneti ve sosyal medyayı aktif olarak kullanıyor. Bunu göz önüne alarak sosyal medya üzerinden etkili tanıtım yapmak, bilinirliği artırmak ve güçlü marka etkisini yaratmak için oldukça akılcı bir yoldur.
  • E-Mail MarketingHedef kitlenizi kapsayan tüketici gruplarına tanıtım ve bilgilendirme mailleri göndererek, en önemlisi web sitenize yönlendirerek tüketiciyi ürününüzle buluşturmuş olursunuz. Ayrıca bu, web sitenizin trafiğine de büyük katkı sağlayacaktır.
  • E-Ticaret SiteleriÜrün pazarlıyorsanız tüketiciye siteniz üzerinden güvenilir online alışveriş imkanı yaratarak, ürününüze kolay erişim ve kolay satış imkanı sağlamış olursunuz.
  • Blog SiteleriBlog siteleri birçok kurum ve markanın aktif olarak kullandığı, sürekli ve düzenli olarak yayınlanan içerikler sayesinde  organik ve reklamsız olarak sitenizin trafiğini yoğunlaştıran çok etkili bir yöntemdir.

 

E-Ticaret Sitenizi Başarıya Ulaştıran 7 Püf Noktası başlıklı yazımızı okuyarak sitenizde iyileştirmeler yapabilirsiniz. 

Siz de dijital mecralarda marka, ürün ya da hizmetlerinizin tanıtımını başarıya ulaştırmak istiyorsanız, dijital pazarlama çalışmalarınızı doğru yönetmelisiniz. Teknik olarak bu konularda bilgi sahibi değil iseniz tüm bunlar için dijital ajanslardan profesyonel hizmet alabilirsiniz.

Comments: 0

Leave a Comment