WordPress İnternet Sitelerinin Güvenliği

/ 0 Yorum

WordPress İnternet Sitelerinin Güvenliği

WordPress internet sitelerinin güvenliği konusu web tasarımcıları tarafından merak edilen ve sık sık araştırılan bir konudur. WordPress internet siteleri güvenliği son derece dikkat ve önem isteyen bir konudur. 

Günümüzde internet sitelerinin güvenliği site sahipleri için dikkat edilmesi gereken ilk noktadır. Bu noktalar ile birlikte site sahibi kişiler ziyaretçilerine daha güvenli ve kaliteli bir hizmet sunarak ziyaretçi sayısını arttırabilir. 

Dünya üzerinde her gün ortalama olarak 90 bin web sitesi siber saldırılara uğramaktadır. WordPress en çok tercih edilen içerik yönetim sistemi olduğu için saldırı hedeflerinde ilk sırada bu internet siteleri yer almaktadır. WordPress internet siteleri güvenlik önlemleri çeşitli olmak ile birlikte mutlaka uygulanması gereken konulardan biridir. 

Kişisel Güvenlik

Kişisel güvenlik kişisel bilgisayarı antivirüs programları ile korumak anlamına gelir. Bu sayede tasarımcılar ya da site ziyaretçileri bilgisayarlarını kendileri koruyarak onlardan meydana gelecek zararlardan korunabilirler.

Güvenilir Hosting Firması

Güvenilir hosting firması web tasarımcısı kişiler tarafından dikkat edilmesi gereken bir konudur. Güvenilir bir hosting firması ile çalışmak verilerin çalınmasına ve zarar görmesine mani olur. Ek güvenlik katmanları ile donatılmış bu firmalar sayesinde siteler güvenli bir şekilde faaliyetlerine devam edebilirler. 

PHP Sürümü Kontrolü

PHP sürümü kontrolü site hızını arttırırken aynı zamanda yeni eklentilerin yüklenmesi ile meydana gelebilecek uyumsuzluk sorunlarını da ortadan kaldırır.

Güçlü Şifre

Güçlü şifre kullanılması WordPress internet siteleri güvenliği için son derece önem taşıyan bir noktadır. Siteleri kaba kuvvet saldırılarından korur. 

Giriş Hata Mesajları

Giriş hata mesajları functions.php dosyasına gerekli kodlar eklenerek önlenebilir ve daha sağlıklı bir web sitesi hizmeti sunar.

Ücretsiz Tema ve Eklentiler

Ücretsiz tema ve eklentiler kolaylık ile hacklenebilir durumdadırlar. Bu sebeple web sitesi tasarımı yapacak kişilerin bu eklentileri ve temaları tercih etmemeleri faydalarına olacaktır. Ücretli ve lisanslı temalar ve eklentiler satın alındığında kişiye özel lisans anahtarlarına sahip olunur. Bu lisans anahtarları da sitelerin hacklenmesinin önüne geçer.

Tema ve Eklenti Güncellemesi

Tema ve eklenti güncellemesi site sahipleri için de ziyaretçiler için de dikkat edilmesi gerekilen bir konudur. Güncelleme geldiği zaman beklemeden yapılmalı ve güvenlik açıklarına karşı önlem alınmış olunmalıdır.

WordPress Sürümü

WordPress sürümü güvenlik güncellemelerini içeren en son WordPress sürümü olmalıdır. Bu sayede olası saldırılara karşı önlem alınmış olunur.

İki Faktörlü Kimlik Doğrulaması

İki faktörlü kimlik doğrulaması uygulaması ile siteye giriş yapmak daha meşakkatli gibi görünse de çok daha güvenlidir. İlgili eklentiler kurularak kolaylık ile devreye sokulabilen bu önlem oldukça etkilidir.

SSL Sertifikası

SSL sertifikası şifrelenmiş güvenli bağlantı protokolü anlamına gelmektedir. Bu sertifika kullanılarak kimlik, şifre ve ödeme bilgileri gibi bilgilerin üçüncü şahısların eline geçmesi önlenir. WordPress internet siteleri güvenliği için alınan olmazsa olmaz önlemlerden biridir. 

Yorumlar: 0

Yorum Bırak