W3C Nedir?

/ 0 Yorum

W3C Nedir?

W3C nedir sorusu ilgili kişiler tarafından son zamanlarda sıklık ile araştırılan bir konudur. W3C genel olarak web’in ortaya koyduğu standardın belirlenmesinde aktif olarak en büyük rolü oynayan kuruluşlardan biridir. HTML dilinin tüm tarayıcılarda ortak olarak aynı bilgiyi vermesi anlamı taşımaktadır. 

Her web sitesi kullanıcılara hizmet verirken, belirlenen bir kalite standardı üzerinden hizmet vermektedir. Bu kalite standartlarının eksik ya da hiç olmadığı sitelere giriş yapan kişiler karşılarında hoş olmayan tasarımlara sahip ve kullanışsız web siteleri bulmaktadır. İşte bu durumun sebebi bu web sitelerinin W3C standartlarına uygun şekilde hazırlanmamış olmasıdır. 

Bu standartların kontrolleri de yapılabilir. Bu standartların kontrollerini yapmak için W3C validator kullanılabilir. W3C kalite standartları aynı zamanda Google gibi büyük şirketler tarafından da desteklenmekte olan bir uygulamadır. Özellikle SEO aramalarında üst sıralara çıkmak isteyen web siteleri bu standartlara dikkat etmeli ve bu standartların gerekliliklerini web siteleri üzerinde uygulamalıdırlar.

W3C Standartlarının Önemi

W3C standartlarının önemi konusunda başlıca gelen nokta arama sonuçlarında üst sıralarda yer almaktır. Çeşitli arama motorları ve büyük siteler tarafından desteklenen bu standartları tam olarak sağlayan siteler arama sonuçlarında üst sıralarda yer almaktadır. Bu durum da sitenin ziyaretçi sayısını doğrudan etkileyen bir durumdur. Bu sebeple W3C kalite standartlarını yakalamak son derece önemlidir. 

Tarayıcıdan tarayıcıya farklılık gösteren bu standartların her tarayıcı tarafından desteklendiği söylenebilir. Tarayıcıdan tarayıcıya farklılık görülmesinin ana sebebi ise her tarayıcının kendine özgü bir arayüzü ve görünümü olmasıdır. Eğer W3C görüntü kodlamaları yapılmamış bir site ziyaret edilir ise, her tarayıcıda bazı sorunlar ve bozukluklar ile karşılaşılabilir. Diğer yandan bu standartlara uygun şekilde tasarlanmış siteler giriş yapıldığında ise her türlü bilgi ve görüntü kaliteli şekilde ekranlara ulaşır.

Site Bünyesinde Hatalar

Site bünyesinde hatalar konusu şayet bir site W3C kalite standartlarına ait birçok farklı özelliği bir arada barındırmıyor ise yaşanan hatalar olarak tanımlanabilir. Bu hatalar kademeli şekilde belirlenmeli ve yine kademeli şekilde düzeltilmelidir. Bu işlemin yapılması için validator isimli siteye giriş yapılabilir ve site üzerinde bulunan hatalar görüntülenerek ortadan kaldırılabilir. 

W3C Kalite Kolaylığı

W3C kalite kolaylığı site üzerinde yapılacak olan değişiklikleri tek tek değiştirmek yerine tek hamlede toplu olarak değiştirme kolaylığı sağlamaktadır. Bu durum özellikle CSS stil adı verilen dosya türleri için geçerlidir. Görüntülenen hatalar tek bir noktadan toplu şekilde düzeltilerek hem zamandan kazanç sağlanır hem de kişilerin bir hatayı gözden kaçırma gibi durumları ortadan kalkmış olur. 

W3C ve SEO İlişkisi

W3C ve SEO ilişkisi iki birimin de web sitesinin estetik ve kullanış güzelliğini arttırmasından ve arama sonuçlarında daha yüksek sıralarda yer edinmesi adına çalışmasından kaynaklanır. SEO mesleğindeki kimseler W3C kalite standartlarına son derece hakim ve bu standartlar doğrultusunda çalışan kimselerdir. 

Yorumlar: 0

Yorum Bırak