Googleda Yükselmek İçin Ne Yapmalıyım?

/ 0 Yorum

Googleda Yükselmek İçin Ne Yapmalıyım?

Google sıralaması neden önemlidir? Google da sıralamam bana ne kazandırır? gibi soruların tüm cevaplarını Grifa olarak hazırladığımız bu yazıda bulacaksınız.

Dünyadaki internet kullanıcılarının %99’unun  Google arama motorunu tercih ettiğini biliyoruz. Google üstelik sadece bir arama motoru değil, aynı zamanda Google ürünleri ile firmalar müşteri bulabilir, ajanslar reklam kampanyalarının ölçümlerini yapabilir. Bu örneklerin sayısını arttırmak mümkün.

Google Search Engine Optimization dediğimiz kavram ise, kullanıcıların kendilerince belirlediği etiket yani seo kelimeleri ile belirli bir sıralama sağlamak demektir. Google Arama Optimizasyonu olarak Türkçede kullanılan bu kavramın anlamı, belirlediğiniz kelimeleri yanında sitenizin kodlarının doğru olup olmadığı, hatalı olup olmadığı, web sitenizin içindeki kaynak kodların açık olup olmadığı ve tabi ki SEO kullanımı için uygun olup olmadığının ölçülerek Google sıralamalarında belirli bir yer edinmeniz anlamına gelir. 

Google algoritmalarına göre yönetilen bir web sitesinin başarısız olması neredeyse imkansız. Google için tüm kullanıcılar eşittir. Ne kadar çok “doğal” emek sarf ederseniz, o kadar çok Google sıralamanızı yükseltecektir.  

Google’da sıralamanız size ne kazandırır?

Google en büyük arama motoru olduğu gerçeği ile, tüm kullanıcılar sizi Google’da arayarak bulacaktır. Eğer web siteniz Google sıralamalarında önemli bir sırada değilse, ne yazık ki sizi görmeyecekler ve rakiplerinize kaptıracaksınız. Yaptığınız iş ne olursa olsun, mutlaka internet kullanıcılarının sizi bulmasını istiyorsanız mutlaka Google 1. Ya da 2. Sayfada olmanız gerekiyor.  Genelde web site yaptırmak isteyen internet kullanıcıları, görselin daha çok ziyaretçi çekeceği yanılgısına sahip. Ancak Google ne yazık ki web sitenizin tasarımına bakmamaktadır.

Yaptıracağınız web site mobil uyumlu ( responsive) değilse, iç kodlarında hatalar var ise, SEO için uygun tasarlanmadı ise web site tasarımı ne kadar güzel olursa olsun, Google sizi sıralamada yükseltemeyecek doğal olarak hedef kitleniz sizi bulamayacaktır. Bu nedenle; Web site tasarımıyaptırırken, mobil uyuma, kodların yazımına, Seo için kullanılabilir olduğuna emin olduktan sonra, tasarım aşamasını gönlünüzce yaptırabilirsiniz.

Google’da yükselmek için yapılması gereken temel işlemler

  • Sitenizde içerik paylaştığınızda mutlaka H1-H2 kullanmanızda fayda var.
  • Makale de kullanacağınız anahtar kelimelerin sıklığı ile Google tarafından puan alırsınız, eğer gereğinden fazla anahtar kelime kullanırsanız Google botları sevmeyecektir.
  • Yazılarınızı sadece Google sıralamasını değiştirmek için yazmamanızda fayda var, sitenize gelen ziyaretçiler için yazıların niteliği de önemli.
  • Sayfa adresinde kullanacağınız metaları tagları ve anahtar kelimeleri anlamlı bir şekilde sıralayın.
  • Web sitenizin iç optimizasyonunu kusursuz olarak tamamlayın. Canonical,  iç ve dış linkleme, w3c ve web 2.0 standartlarına sürekli  kontrol altında tutarak dikkat etmenizde fayda var.
  • Yazmış olduğunuz makalelerde anahtar kelimenizi ITALİK olarak kalınlaştırın.
  • Paravan siteler kullanın ve düzenli bir şekilde içerik sağlayın.
  • Yazılarda sayfalar arası link vermek, Google botlarının sitenizde dolaşmasını sağlar.
  • Mutlaka işinde uzman bir yazılımcı ile çalışın, geliştirici yazılımcılar ile birlikte alacağınız SEO hizmeti ile kısa sürede Google sıralamasında ciddi başarılar elde edebilirsiniz.
  • SEO uzmanlarının referanslarını kontrol ettikten sonra, destek almanızda fayda var.
  • Link kasmak için kullanacağınız linklerin +18 olması Google tarafından sevilmeyecektir. Mümkün olduğunca kaliteli linkler kasmaya çalışın.
  • Footer kesinlikle kullanmayın, dışarıdan alacağınız ilgisiz linkler sıralamanızı tehlikeye sokabilir.
  • Diğer rakip web sitelere hack link kasmayın, şikayet edildiğiniz takdirde Google sizi bloke edecektir.
  • Sosyal medya hesaplarınızı web siteniz ile bağlayın ve sürekli aktif paylaşım yapmaya gayret edin.

Yorumlar: 0

Yorum Bırak