Mobil Uyumlu Web Sitesinde Olması Gerekenler

/ 0 Yorum

Mobil Uyumlu Web Sitesinde Olması Gerekenler

Mobil uyumlu web sitesinde olması gerekenler bir siteyi web uyumlu hale getirmek için zorunludur. Mobil uyumlu web sitesi yapmak için yapılması gerekenler aşağıdaki gibidir: 

Web Sitesinin Duyarlı Hale Gelmesi

Web sitesinin duyarlı hale gelmesi hem masaüstü hem de mobil platformlarda bir site oluşturmanın en iyi yoludur. Bu sebepten dolayı duyarlı bir web sitesini ziyaret eden kullanıcılar hangi cihazı kullandıkları önemsiz olmaksızın gerekli çözünürlüğe ulaşabilirler. Bu durum sitenin daha çok tercih edilmesine katkı sağlar.

İnsanların Siteyi Daha Kolay Bulmasını Sağlamak

İnsanların siteyi daha kolay bulmasını sağlamak sitenin olmazsa olmaz özelliklerinden biridir. İnsanlar genellikle aradıkları sorunun cevabını net şekilde bulabildikleri siteleri tercih etmektedirler. Bu nedenle web sitesinde aranan sorunun cevabının açık şekilde yazıyor olması son derece önemlidir. 

Metin Engelleyici Reklamlardan ve Açılır Pencerelerden Kurtulmak

Metin engelleyici reklamlardan ve açılır pencerelerden kurtulmak kullanıcılar için oldukça önemli bir konudur. Mobil cihazlardan sitelere giriş yapan kullanıcılar için reklamların açılması ve ekranda yer alan sayfanın bu reklamlar yüzünden görüntülenememesi o siteyi tercih etmemeleri için oldukça önemli bir faktördür. Reklamların, ziyaretçilerin sitenin kullanımına engel olmayacak şekilde yapılandırılması gerekir. Bu durum mobil uyumlu web sitesi kullanıcılarının çok dikkat ettiği bir noktadır.

Web Sitesi Hızına Öncelik Vermek

Web sitesi hızına öncelik vermek site sahibi kişiler tarafından sitelerinin daha çok kullanılması için atılması gereken bir adımdır. Kimse yavaş açılan siteler üzerinde gereğinden fazla beklemez. Bu sebeple sitelerin açılma ve işlem yapma hızları, tercih edilmelerinde son derece önemli bir faktördür. 

Site Tasarımının Basit Tutulması

Site tasarımının basit tutulması çok fazla dağınıklığı ve karmaşıklığı önleyeceği için ziyaretçilerin faydasına bir durum olacaktır. Bu sayede de ziyaretçi kişiler, bahsi geçen siteleri tercih etmeye başlayacaktır. Mobil cihazlarda site tasarımlarının basit olması son derece önemli bir noktadır.

Düğme Boyutlarının Tasarlanması

Düğme boyutlarının tasarlanması mobil cihazlardan girilen siteler için son derece önemlidir. Bilgisayar üzerinde herhangi bir düğmeye tıklamak ya da basmak son derece basit iken, mobil cihazlarda bu durum böyle olmayabilir. Bu nedenden dolayı da düğme boyutlarının uygun ölçülerde tasarlanması son derece önemlidir. 

Büyük Yazı Tipi Boyutları

Büyük yazı tipi boyutları mobil cihaz kullanan kişilerin en çok önem verdiği noktalardan biridir. Mobil cihazlarda ekran daha küçük olduğu için bazı insanlar yazıları okumakta zorlanabilir. Bu sebepten dolayı yazı tipi boyutları mümkün olduğunca büyük olmalıdır.

Viewport Meta Etiketi

Viewport meta etiketi mobil cihazlarda görüntülenen web sitelerinin nasıl görüntüleneceğini ilgili tarayıcıya söylemenin en sağlıklı yoludur. Bu etiket sayesinde oldukça başarılı mobil uyumlu web sitesi yapmak mümkündür. Bu etiket ile birlikte sitenin ziyaret edilen cihazın ekranına sığacak şekilde değişmesine izin verilir. 
 

Yorumlar: 0

Yorum Bırak