Etkili Bir Web Tasarımı Nasıl Olmalıdır?

/ 0 Yorum

Etkili Bir Web Tasarımı Nasıl Olmalıdır?

Etkili bir web tasarımı yapmak için öncelikle web sitesi tasarımına ve içeriğine gereken vakit ayırılmalıdır. Web tasarımı yapılır iken, dikkat edilmesi gereken bir başka konu da arama motorlarında aratılan sonuçlarda web tasarımı yapılan sitenin ön sıralarda kendine yer bulmasıdır. Bu durum sayesinde web siteleri çok daha fazla ziyaret edilerek amacına çok daha kısa sürelerde ulaşabilir.  

Etkili web tasarımı yapmak isteyen kişilerin yaptıkları en büyük yanlışlardan biri de ilgili sitenin tasarımı sırasında gerekli lokasyonun direkt site üzerine kodlanmasıdır. Çünkü bu durum ilk başlarda müşterilerin ürün adresini kolaylık ile bulması anlamına geldiği şekilde düşünülebilirken, diğer rakip firmalardan ve aynı ürünü satan kişilerden geriye düşülmesine sebep olur. İnsanlar web siteleri üzerinde arama yaparken lokasyondan çok satın almak istedikleri ürün ya da hizmetin kalitesine ve içeriği hakkında bilgiye önem vermektedirler. Bu nedenle de web tasarımı yaparken satılmak istenen ürün ya da hizmetin içeriğinin iyi tanıtılmış olmasına dikkat edilmelidir. 

Yapılan bir diğer genel yanlış da kişilerin web sitelerini bir gereklilik olarak görmeleri ve bu düşünce üzerine web tasarımı yapmaları ya da yaptırmalarıdır. Bu durumda ilgili kişiler sitelerini hazırlattırarak sanki zorundalarmış gibi bir site tasarımı olmasına sebebiyet vermektedirler. Üzerinde zaman harcanmayan ve sadece bir yan koşul olarak görülerek tasarlanan web siteleri son derece faydasız olmaktadır.  

Web Tasarımı Yapılmadan Önce Ne Yapılmalıdır? 

Web tasarımı yapılmadan önce ilk olarak ilgili ürünün ya da hizmetin müşteri profili belirlenmelidir. Bu müşteri profilinin ilgisini çekecek türde web tasarımı yapmak her zaman için kişilere avantaj sağlar. Bu gibi durumlarda yardım almak için kurulan SEO danışmanlığı hizmetleri bulunmaktadır. Bu kişiler alanında uzman ve reklam ve pazarlama konusunda son derece bilgili kimselerdir. Uzman kişilerden yardım almak her işte olduğu gibi web tasarımı işinde de son derece faydalı bir etkendir.  

Web Siteleri İçin Hosting Seçimi Nasıl Olmalıdır? 

Web siteleri için hosting seçimi son derece önemli bir konudur. Kimse yavaş ya da geç açılan sitelerden bilgi almak istemez. Bu sebepten dolayı hızlı ve gelişmiş bir altyapısı olan hosting hizmeti kullanmak kişilerin faydasına olacaktır.  

Web Sitesi Ana Sayfasında Bulunması Gereken 5 Unsur Nedir? 

Web sitesi ana sayfasında bulunması gereken 5 temel unsur kısaca şöyledir: 

  • Logo: Ziyaretçilerin dikkatini çekecek ilk adım olan logo tasarımı mutlaka olmalıdır. 
  • Başlık ve Açıklama: Site içeriğini tanımlayan bir başlık da tasarımda olmazsa olmazlardandır. 
  • Eylem Çağrısı Butonu: Ziyaretçileri yönlendiren ve işlerini kolaylıkla halletmelerini sağlayan bir buton. 
  • Görsel Elemanlar: Site içeriğini güçlendirmek ve zenginleştirmek amacı ile kullanılan elemanlar bütünü. 
  • Gezinme Menüsü: Site içerisinde bulunan tüm başlıklara ve ürünlere erişim sağlanabilen menü. 


Ek İçerikler Neler Olmalıdır?

Ek içerikler son derece önemlidir. Ek içeriklerin bulunması etkili web tasarımı yapılması konusunda önemlidir. Bu içeriklere örnek olarak hakkımızda, iletişim bilgileri vb. gibi sekmeler örnek verilebilir.  

Yorumlar: 0

Yorum Bırak