Restoranlar İçin Online Sipariş Sitesi

/ 0 Yorum

Restoranlar İçin Online Sipariş Sitesi

Yaşadığımız bilişim çağında her geçen gün yeni bir teknolojik gelişmeye şahit oluyoruz. Bilişim firmalarının yenilikçi fikirleri, girişimcilerin projeleri ile birleştiğinde, hizmet sektöründe birden fazla mecraların kurulmasına olanak sağlıyor. Son 10 yılda hızla gelişen ve değişen internet sayesinde bugün yerimizden kalkmadan birçok “işi” yapmamız tuşlara bağlı.  Beğendiğiniz kitabı kitapçı kitapçı dolaşıp, kitap bulamama dönemleri e-ticaret siteleri ile sona erdi. Giyimden kozmetiğe kozmetikten yemeğe kadar güvenilir e-ticaret sitelerin yayına başlaması ile insanlar hem vakitlerinden tasarruf edip hem de alternatif seçenekleri görme şansına sahip. Artık yemek için dışarı çıkmak ya da sipariş vermek için menü biriktirmek zorunda olmayan insanlar için online yemek sipariş siteleri adeta bir “Hızır” konumunda. Günün her hangi bir saat diliminde, insanlar dilediği yemeği yiyebilir hatta tatlı siparişi bile verebilirler.

Bir online sipariş sitesinde 900.000 yemek siparişi verildiği bu sektörün pazar lideri tarafından yapılan araştırma, internet kullanıcılarına sunuldu. Düşünüldüğünde 900.000 sipariş almak için mutlaka bu online sipariş sitelerinin sisteme restoranları eklemesi gerekmekte. Öncelikle her online sipariş sitesinin çeşit sunan ve kaliteli restoranlara ihtiyacı olduğu şüphesiz bir gerçek.  Restoranlar da elbette her zaman daha çok kazanmak, tanınmak ister. Restoranların satışlarını arttıracak, ve marka bilinirliğini arttıracak yegane güçlerden birisi de online sipariş siteleridir. Her gün binlerce insanın dışarıdan yemek siparişi verdiğini biliyoruz.  Bu nedenle  online sipariş siteleri restoranlar için çok önemli bir platformdur.

Peki restoranlar için online sipariş siteleri  neden önemlidir?  Bir restoran neden online sipariş sitesi yaptırmalı?

  • Online sipariş siteleri ile yeni açılan restoranınızı çevrenizde bulunan ve bu siteyi kullanan kişiler için hiçbir (broşür dağıtımı, menü bastırma) gibi tanıtım yapmak için ek maliyetlerden kurtulursunuz.
  • Online sipariş sitelerinin restoranlara faydası tabi ki sürekli sipariş alarak satış yapmak.
  • Çeşitli ödeme yöntemlerini sağlayan online sipariş siteleri sayesinde müşteri kaybetmezsiniz.
  • Normalde alacağınız siparişin 3 ya da 4 katını alabilirsiniz, kısa sürede ürünlerinizin lezzetleri ağızdan ağza dolaşarak sadık müşteri kazanabilirsiniz.
  • Müşterileriniz size tüm iletişim kanalları ile ulaşabilecektir. Örneğin, Kontörü biten bir kişi, online sipariş siteleri sayesinde net üzerinden sipariş geçebilir.
  • Sürekli telefonda meşgul olmak ve trafik yaşamak yerine, net üzerinden düşen siparişleri hazırlamak için yorulursunuz.
  • Restoranlara gelebilecek asılsız siparişleri de online sipariş siteleri ile engelleyebilirsiniz.
  • İnsanların sizin için ne düşündüğünü belirtmesi sizin satışlarınızı etkileyecektir. Örnek vermek gerekirse, Köri makarnanız en çok satılan ürününüz ve harika yorumlar alıyor. Hiçbir ücret ödemeden word ouf mouth ile ziyaretçiler, yorumu gördüğünde direk yemek siparişi verebilir.


Bu nedenle yorumların görülmesi restoranların “tanıtım” giderlerini engellerken, diğer yandan sadık ve mutlu müşteri kazanmanıza neden olacaktır.

Yorumlar: 0

Yorum Bırak