Dijitalleşme Nedir ?

/ 0 Yorum

Dijitalleşme Nedir ?

Kullandığımız birçok hizmetin başına e koyduğumuzun farkındasınız değil mi! Başta e-postae-ticarete-okule-beyanname hatta e-muhtıra.. Liste böylece uzar gider. Dijitalleşme serüvenimiz son birkaç on yılda başladı ve milenyum ile beraber inanılmaz bir ivme kazandı.

Kurumlar için dijital ortamda yer almamak diye bir ihtimal bile yokken bu sistemin dışında olmak demek yoksunuz demektir. Gerçi sanal ortamda bulunup da kendini iyi bir şekilde ifade edememek de ayrı bir sorun. Şundan emin olmalıyız ki, bir firmanın henüz kurulmadan önce bile web sitesinin içerikleri ve tasarımı, konsepti ve ne çeşit hizmetler vereceği gibi konular konuşuluyor.

Sanal dünyada yer almıyorsanız çemberin dışındasınız demektir. Artık ortak paydada olmanız, hedef kitlenize ulaşmanız, rekabet etmeniz, kendinizi ya da firmanızı temsil etmeniz mümkün değil. Düşünün bir kere, herhangi bir konu hakkında araştırma yaptığınızda ilk önce nereye yöneliyorsunuz? Elbette en popüler arama motorunu yazıyorsunuz web tarayıcınıza.

Günümüzde kimse telefon fihristlerinden kişi ya da kurumları arayıp iletişim numarası neymiş diye bakmıyor. Böyle bir şeyin olup olmadığını bile bilmiyoruz. Artık böyle bir yönteme ihtiyaç kalmadı, çünkü elimizde çok büyük bir dijital bilgi bankası var. Gerekli filtrelemelerle istediğimiz her bilgiye bu sayede erişebiliyoruz. Tüm bunlar dijitalleşen dünyanın bir ürünü.

Hal böyle olunca dijitalleşmenin bizi sıkıştırdığı köşede; web sitemizi, mobil uygulamalarımızı, eğer yapıyorsak e-ticaret sitelerimizi arama motorlarında daha öncelikli olarak yer alabilecek şekilde yayınlanmasından başka bir çaremiz yok gibi.

Her dönemin şartlarına göre çözüm yolu bulmakta üstüne olmayan insanoğlu, dijitalleşme konusunda da yaratıcı fikirler ortaya koymaktadır. Birçok işlemi evimizden ayrılmadan yapabiliyor olmak, sanıyorum ki hepimizi mutlu ediyor. Bir zamanlar harcadığımız onca vakti artık kendimize, ailemize ayırabiliyor ve dostlarımızla da vakit geçirebiliyoruz. Üstelik konforumuzdan ödün vermeden bunu yapabiliyor olmak teknolojinin hayatımıza kattığı en büyük faydalardan biri.

Günümüzde ayakta kalmayı başarabilen ve adından söz ettiren birçok firmanın, dijital ortamda kendilerini çok iyi bir şekilde ifade ettiğini göz ardı etmeyin ve oyunun içinde kalın derim.

- Koray Erdoğan - 

Yorumlar: 0

Yorum Bırak